14 Mart 2017 Tıp Bayramı Etkinlikleri

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü ile Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak ortaklaşa düzenlediğimiz 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerimizin ilki İl Protokolü, Üniversite yöneticilerimiz,  Basın Mensupları, Davetliler, Aile Hekimlerimiz, Öğretim üyelerimiz ve Hastane yönetici ve Hekimlerimizin katılımıyla Baş Öğretmen salonunda saat 10.00 da kutlanılmıştır.

Kutlamalarımızın ikincisine, Erzincan Valimiz Sayın Ali ARSLANTAŞ ve Hanımefendinin teşrifleriyle, Üniversitemiz Yerleşkesi Sosyal tesislerinde saat 19.00 da yapılan Resepsiyonla  devam edilmiştir. Gecemize katılanlar arasında başta  Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Adem BAŞIBÜYÜK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep POLAT, Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. T. Ablulkadir ÇOBAN, ileri gelen Kamu Kuruluşlarımızın Yöneticileriyle, Öğretim Üyelerimiz ve Meslektaşlarımız bulunmaktadırlar.

Gecemize renk katan ve Doç. Dr. Ersan ÇİFTÇİ yönetimindeki Müzik Bölümü Öğretim Elemanlarından oluşan Müzik Grubunun verdiği konserle sonlanmıştır.

DEKAN MESAJI

Saygı değer Öğretim Üyelerimiz, Meslektaşlarım ve Sevgili öğrenciler,

Hekimlik mesleğinin tarihçesi Türk Toplumunda binlerce yıl öncesine gider.  Ancak Osmanlı ve Batı tıbbının önemli kesişme noktalarından biri olan 14 Mart 1827 tarihi, modern tıbbın ülkemizde başladığı tarih olarak kabul edilmiştir. Bu tarihten beri Harp yıllarında aralıklarla, son zamanlarda da düzenli olarak 190 yıldan beri her yıl, 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Hekimlik mesleğinin temelini insan sevgisi oluşturur. Bu sevgi, insana verilen hizmetin, enerji kaynağıdır. Tıp mesleğindeki, hekim – hasta ilişkilerinde, karşılıklı güvenin çimentosudur. Bitmez tükenmez sabrın, hoş görünün ve özverinin bir ifadesidir.

Ulusal ve uluslararası standartlarda kaliteli bir sağlık hizmeti ancak; iyi eğitilmiş hekim ve sağlık personelinin yanı sıra modern bir fiziksel alt yapıyla mümkündür. Erzincan Tıp Fakültesi olarak kaliteli bir tıp eğitimi ve ileri Tıp uygulamalarına da imkân sağlayacak uygun fiziksel donanımlı bir alt yapıya ihtiyacımız olduğu aşikârdır.

Bizler, devletimizin bize ayırdığı, milletimizin her kuruşunun karşılığını verebilmenin bilinci ve arzusu içinde çalışıyoruz. İnşallah yakında, daha kaliteli bir tıp eğitimi ve sağlık hizmeti sunabileceğimiz fiziksel alt yapılara kavuşacağımızı ümit ediyorum.

Fakültemizde; 183‘ü Erzurum da, 82’si Erzincan da öğrenim gören toplam 265 öğrencimiz var. 1-2-3. Dönem öğrencilerimiz hâlihazırda Erzurum da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim görmektedirler. 4-5-6 Staj Dönem öğrencilerimiz ise Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stajlarına devam etmektedirler.

Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak, inşallah, 1-2-3 sınıflarımızı da Erzurum‘dan getirerek tüm öğrencilerimizle birlikte 2017-2018 Öğretim ve Eğitim yılını Erzincan da gerçekleştirmeyi planladık. Bu konuda rektörlüğümüzle koordineli bir şekilde zamana karşı yoğun bir çalışma sürdürüyoruz.

Öğretim elemanı sayımıza gelince; 13 profesör, 9 doçent, 71 yardımcı doçent, 40 TUS asistanı yani Araştırma görevlisi ve 9 ÖYP ‘den olmak üzere toplam 142 öğretim elemanımız var.  Aramıza yeni katılacak yaklaşık 20 civarında yardımcı doçent ve 2 profesör ‘ün işlemleri ise devam etmektedir. Bu kadrolarla bir taraftan Hastanemizde sağlık hizmeti verirken bir taraftan da öğretim ve bilimsel çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İlyas ÇAPOĞLU’nun bir sorusu bizlere ilham verici ve motive edici olmuştur. Bize hitaben, arkadaşlar, ülkemizdeki 200 civarında üniversite arasında, Erzincan Üniversitemiz, acaba hangi özellikleri ile ön plana çıkmalı, tanınmalı ve şehrimizi temsil etmelidir? Sorusu bizler için daima bir uyarı ve motivasyon kaynağı olmuştur. Tıp Fakültesi olarak bizlerde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda Erzincan yöresi Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Araştırma projesine katkı veriyoruz. Bu projenin tıbbi boyutu yanı sıra ekonomik boyutu da şehrimiz için büyük bir değer taşımaktadır.

Bizlerde, benzer bir arayış içindeyiz. Tıp Fakültesi olarak, hem modern tıp eğitimi hem de ileri tıp teknikleriyle, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinde acaba hangi alanda ve neyle önde gelen bir sağlık merkezi olabiliriz diye bir arayışın içindeyiz. Tabi ki bu vizyon, uygun alt yapı ve yetişmiş insan kaynağıyla mümkün olabilecektir. Bunu, şehrimizin sesine ve ihtiyaçlarına kulak vererek hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyoruz.

14 Mart Tıp Bayramı, biz hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına, önemli bir sorumluluğu hatırlatıyor. Halkımızın ve insanlığın sağlıkla ilgili sorunlarına yardımcı olabilmek için bir yandan, donanımlı ve hazırlıklı olmamız gerektiğini ifade ederken, diğer yandan da, vatandaşlarımıza, bizlerin daima onların hizmetinde olduğumuzu ve bizlere güvenlerinin tam olması mesajını veriyor. Unutmayınız ki, hekimler iyi günde güvenilir iyi bir dost, kötü günde güvenle tutunacak bir daldır.

Bu vesile ile 14 Mart Tıp Bayramımız tüm sağlık çalışanlarına ve herkese kutlu olsun.

Bu duygularla hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Prof. Dr. Vahdet GÜL

Dekan V.

14 Mart 2017 Tıp Bayramı Töreni

DSC_0041 DSC_0093 DSC_0109 DSC_0112 DSC_0115 DSC_0116